Weggeefactie: Over het Schone

Actueel

di 16 feb 2021

Het Schone… we kennen het allemaal, we kunnen het niet pakken, moeilijk onder woorden brengen, maar als het er is dan weet je dat door te voelen. Zoals het Ware in je hoofd zit met soms krakende puzzels, redeneringen en overwegingen. Zoals het Goede in je hart zit waardoor je je een beter mens voelt als je het Goede doet. Zo zit het Schone in je ademhaling en in je buik. Ondanks dat over het Ware en het Goede veel gesproken en gepubliceerd wordt, regeert de onmacht op vele plaatsen in onze postmoderne, neoliberale samenleving met haar grote maatschappelijke, economische en ecologisch moeilijk op te lossen vraagstukken. Organisaties opereren in een samenleving waarin veel lelijks en veel leed is, en organiseren dit zelf ook. Niet omdat iemand dat zo wil, maar omdat het een gevolg is van de gemaakte keuzes en van ons handelen.

In dit boek staan we stil bij het Schone. Is het Schone het nieuwe goud? Is het een deel van een oplossing of antwoord op de hedendaagse problemen en vraagstukken in organisaties? Wat is het unieke ervan? Is alleen het Schone voldoende? Is het überhaupt maakbaar?

Jesse Segers en Marguerithe de Man zijn op zoek gegaan naar het Schone en met een flinke groep auteurs tot 32 bespiegelingen over het Schone gekomen. Om het Schone een bewustere plek te geven in de praktijk.

In samenwerking met Mediawerf uitgevers mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven.
Deze weggeefactie loopt tot en met 2 maart 2021. Winnaars worden woensdag 3 maart per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie