Gratis artikelen uit Feiten

Actueel

Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties 2021-1

ma 17 mei 2021

Ook in ons vakgebied is er sprake van nepnieuws. Van modellen die feitelijk niet meer juist zijn of van resultaten die toch net niet behaald zijn. Het was een goede training, want dat zeiden de deelnemers. Die soms zelfs gestuurd werden. Leren en ontwikkelen heeft betrouwbare feiten nodig om haar belang te laten zien aan organisaties. In deze tijd van online werken, doen bedrijven en mensen die goed kunnen schakelen naar de nieuwe realiteit het beter dan mensen die elke morgen opstaan en hopen dat het dan weer als vanouds was. Dus leren en ontwikkelen is van belang, maar dan wel bij een ‘betrouwbare partner’. In ons werk is vertrouwen een belangrijk feit om aan te werken. Goed meten hoort daarbij, zodat je ook echt kunt zeggen dat het ertoe deed wat je hebt gedaan. En dat je het kunt aantonen.

Dit eerste nummer van 2021 gaat echt over feiten. Over meten, over ertoe doen. En dat is en blijft een mooi streven. De bloemlezing in dit nummer is actueler dan ooit. Veel leesplezier!

Lees meer en neem een abonnement!

Download gratis


– Praktijk
Data en feiten
Wouter Willemsen & Robert Dollevoet & Iris Koolen


– Theorie
Van onderaf beginnen: Over datagedreven werken in een VUCA-wereld
Danny Oosterveer & Marco Derksen


– Inspiratie
Meer uitzondering dan regel: Good performing teams
Cees van der Zwan

U heeft al een digitaal abonnement op het Tijdschrift voor ontwikkeling in Organisaties voor slechts € 22 per jaar!