Gratis artikelen uit Kleurrijk

Actueel

Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties 2021-2

ma 30 aug 2021

Op Netflix is er een serie die in rap tempo op nummer 1 terechtkwam: Bridgerton. Overigens heb ik geen idee hoe de logaritmes van Netflix werken, want wellicht stond de serie alleen bij mij op 1. Het verhaal is niet zo bijzonder. Het gaat om adellijke dames en heren die een levenspartner zoeken en vinden. De bouquetreeks is er niets bij, want een beetje zoetsappig is het wel. Wat heel fascinerend is aan de serie is dat er door alle lagen, edelen, koningen en bedienden alle kleuren door elkaar lopen. Er zijn dus gekleurde edelmannen en witte bedienden. Zeker door de setting van de 18de-eeuwse kledij werkt dit in eerste instantie heel bevreemdend. Maar dat hield bij mij tijdens de eerste aflevering al op… Want hoe normaal is het eigenlijk dat kleur en verschil niet uitmaken?

In dit nummer vind je daarom ook de praktijkverhalen van organisaties die zich hiervoor inspannen en wat hun ervaring daarmee is. Omgaan met ongemak, dat is te leren denk ik, en als we er echt niet uitkomen, dan is er nog een ruime keuze uit kleurenmodellen die gebruikt worden om de veelal complexe werkelijkheid af en toe te duiden. Kortom voor iedereen wat. En ik? Ik verheug me op de volgende afleveringen van Bridgerton. Veel leesplezier!

Lees meer en neem een abonnement!

 

Download gratis


– Praktijk
Kleurrijk: Waardevol ongemak voor mens en organisatie 
Olivia Kramers & Carlo Strijk


– Theorie
Welles nietes: Over quota voor vrouwen in topmanagementfuncties
Mijntje Lückerath-Rovers


– Inspiratie
Organisatieontwikkeling begeleiden met leerlijn
Els Vernooij & Peter Steenkamer

U heeft al een digitaal abonnement op het Tijdschrift voor ontwikkeling in Organisaties voor slechts € 22 per jaar!