Als elke stem telt

Actueel

ma 17 jan 2022

Hoe werken we samen op een manier die goed is voor álle betrokkenen? Voorbij polderen, meeste stemmen gelden of macht-over. En vooral voorbij wantrouwen en een cultuur waarin systemen belangrijker zijn geworden dan mensen. Hoe zou het zijn als elke stem in jouw team wordt gehoord?

“Hé, wat leuk. Jij denkt er heel anders over! Vertel!” Dit is bepaald niet een veelgehoorde zin in organisaties. Meestal telt de stem van de persoon die het hardste roept of die de meeste macht heeft of de grootste groep vertegenwoordigt. Hoe zou het zijn als iedereen zich durft uit te spreken? En gehoord wordt? Wat als elke stem telt?

Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Hoe werk je samen met verschillende mensen en meningen? Hoe luister je echt naar elkaar en niet alleen om je eigen punt te maken?  Hoe kom je tot besluiten, waar iedereen achter staat? Dat doe je door de menselijke en zakelijke kant even belangrijk te vinden.

Als elke stem telt is het eerste boek die deze zachte en harde kant in organisaties bij elkaar brengt. Met een bewezen en unieke aanpak die wél werkt. En waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Als elke stem telt gaat in drie delen in op het hart (wat heb je nodig als mens?), het hoofd (wat zegt de theorie?), en de handen (hoe doe je dit in je team?). 

Zodra elke stem telt wordt iedereen gezien en gewaardeerd, is alles bespreekbaar, wordt ieders potentieel benut, is er oog voor de mensen binnen de systemen, en is niet de manager richtinggevend maar het gemeenschappelijke doel.

Karien Dommerholt, Adrian Roest en Robert Tannemaat vormen door de mix van ieders achtergrond en kwaliteiten een uniek team dat de harde en zachte kant in organisaties bij elkaar brengt. Vanuit hun specialisatie in verbindende communicatie en besluitvorming met consent, adviseren en trainen ze leidinggevenden, teams en organisaties. www.SamenWerkt.nu 

In samenwerking met de auteurs mogen we + exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 2 februari. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.