Investeer in inspiratie, voor jezelf en je medewerkers

Actueel

ma 17 jan 2022

Zonder bezieling doelen behalen? Volgens Hans Wopereis is dat niet de essentie van wat een organisatie zo succesvol maakt. Waarom is bezieling zo belangrijk? En hoe organiseer je dat?

De belangrijkste boodschap is dat men op zoek gaat naar bezieling in een organisatie. Maar wat wordt er nu precies bedoelt met ‘bezieling’? Volgens Wopereis is dat hetgeen wat jou drijft, jou motiveert, het gevoel geeft dat het zinnig is wat je doet en waardoor je aangezet wordt om het verschil te maken. “Niet alleen komen omdat het moet, maar dat je denkt: gaaf dat ik dit mag doen! En ook al kost het je inspanning, je bent dankbaar met wat je doet omdat het je echt aan het hart gaat.”

Als organisatie kun je de mooiste structuren, systemen en visies bedenken. Maar zonder mensen die echt gemotiveerd zijn werkt het niet. (bron: BNR)

Benieuwd waarom bezieling werkt? Luister hier naar de aflevering van de Werkprofessor met Hans Wopereis.

Over Hans Wopereis…
Hans Wopereis was mededirecteur van het ITIP School voor Leven en Werk en werd bekend met Het licht en de korenmaat. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in cultuurveranderingstrajecten en leiderschapsopleidingen. Daarnaast schreef hij in samenwerking met zijn voormalige team bij ITIP het boek Bezieling werkt, over de acht bronnen van groei en ontwikkeling in de organisatie.