Weggeefactie: Het boek voor jonge teamleiders

Actueel

6 zekerheden voor een goede start als leidinggevende

ma 14 feb 2022

Jelle van der Lugt was 24 toen hij werd aangenomen als teamleider bij het Vattenfall Solar Team van de TU Delft. Aan hem de spannende taak om met een team van studenten een zonneauto te bouwen die tijdens een achtdaagse race in Zuid-Afrika de concurrentie kon verslaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leidinggeven aan een team?

In Het boek voor jonge teamleiders deelt Jelle zijn ervaringen en beschrijft hij zes zekerheden die hij heeft ontdekt om met overtuiging aan de slag te gaan als beginnend leidinggevende: bouwen aan je team, werken aan vertrouwen, doelen stellen en resultaten behalen, verantwoordelijkheid nemen en geven, coaching en reflectie. De zekerheden geven je de focus om je met het team snel te ontwikkelen en aandacht te besteden aan wat voor jullie van belang is.

Met aansprekende persoonlijke voorbeelden, handige modellen, lessen van teamcoaches Marc Lammers en Mark Tigchelaar, en adviezen van onder meer Jeroen Dijsselbloem zorgt ‘Het boek voor jonge teamleiders’ ervoor dat je met plezier en vertrouwen kunt beginnen aan je eerste jaar als teamleider.

Jelle van der Lugt is masterstudent Complex System Engineering and Management aan de TU Delft. Op jonge leeftijd begon hij met wedstrijdzeilen. Het belang van teamwerk in deze sport inspireerde hem om te solliciteren naar teamleider voor het Vattenfall Solar Team. In 2018 werd hij met zijn team na een zinderende race door Zuid-Afrika wereldkampioen zonneracen.

 

In samenwerking met Uitgeverij Business Contact mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met woensdag 2 maart. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie