Podcast: Tjipcast

Actueel

Hoe borg je een verandering in een organisatie?

di 18 okt 2022

Tjip gaat elke week in gesprek met interessante gasten om een specifieke vraag te verkennen. Deze vraag is afkomstig uit onze leef- en werkpraktijk. Is kunnen lezen en spellen nog belangrijk vandaag de dag? Waarom is het onderwijs zo graag bezig met innovatie? Hoe leef je een goed leven? Waarom is economische groei noodzakelijk? Worden we slimmer van management? Luisteraars en kijkers die zich abonneren op Tjipcast stellen hierover vervolgvragen aan de gast in kwestie. Op deze manier ontstaat er een unieke discussie.

Host: dr. Tjip de Jong
Tjip de Jong houdt zich graag bezig met vraagstukken die gaan over onderwijsontwikkeling, opleiden, leren in het werk (en op school), organisatieverandering, kennisdelen, innovatie en de inrichting van aantrekkelijke leer- werkomgevingen. 

Hij is zelfstandig ondernemer en verdeelt zijn tijd als onderzoeker, adviseur, docent, spreker, schrijver en maker van deze Tjipcast. Zijn werkweek is altijd erg divers. Zo geeft hij les op de Universiteit van Amsterdam, begeleidt hij enkele directieteams in het onderwijs en neemt hij meestal wel één of twee podcasts op. Regelmatig doet hij dat in co-productie met Metis Onderwijsadvies waarmee hij nauw samenwerkt. 

Daarnaast is hij vaste docent in het Masterprogramma Leiderschap en Innovatie (Kind en Educatie aan de Katholieke Pabo in Zwolle. Tot slot schrijf ik ook veel over onderwijs (hij blogde ruim één jaar voor NRC Handelsblad) en geeft hij lezingen en presentaties over onderwijsverbetering, leiderschap, samenwerken en innovatie.

Podcast: Hoe borg je een verandering in een organisatie?
Veranderkundige Theo Hermsen is in de studio. We verkennen de vraag hoe je een verandering in de organisatie kunt borgen. We bespreken diverse thema’s in deze podcast: het belang van de analyse bij aanvang, het relationele aspect van verandermanagement en hoe terugkerende reflectiemomenten kunnen fungeren als een vorm van verankering. (bron: Tjipcast)