Boeken

Laat je niet gek maken

Beschrijving

Voldoende is het nieuwe goed
Nergens wordt de ratrace naar succes en geluk zo zichtbaar als in onze verhouding tot het werk. We hebben nooit voldoende en we kunnen nooit voldoen. Daardoor raken we verwijderd van onszelf. Dat moet anders. En dat kán anders. Dit boek neemt je mee in de belevingswereld van het werk. De basisemoties Blij-Bedroefd-Boos-Bang passeren de revue. Het zijn onze belangenbehartigers. Het wordt tijd dat we er zorgvuldiger mee omgaan en ze in gaan zetten. De Voldoende Filosofie biedt een alternatief voor het ratracedenken. Het opent een nieuw perspectief op de betekenis van ‘goed werk’ en laat zien hoe je dat in de praktijk kunt toepassen, als individu of als team. In onze emoties ligt de sleutel.

Auteur

Chris Rooijakkers

houdt zich als organisatie- en teamcoach bezig met ‘de gezonde organisatie’. Dat vertaalt ze in een organisatiecultuur waarin iedereen kan, mag en durft te leren. Ook richt zij zich op vernieuwing van het onderwijs, opdat het beter aansluit bij de behoefte van nu. Daartoe werkt ze bij Stichting leerKRACHT, een stichting die scholen en schoolbesturen helpt om een verbetercultuur te realiseren. Als docent bij de Hanze hogeschool in Groningen heeft zij zich de afgelopen jaren gericht op leiderschap, innovatie en collectief leren. In juni komt haar tweede boek uit: Laat je niet gek maken: De Voldoende Filosofie als alternatief  over hoe we zorgvuldiger kunnen omgaan met onszelf op het werk.