Talent volledige uitgave, 17 artikelen

 

INHOUD THEMA ‘TALENT’ (december 2015)

 • Take 1: Talentmanagement … en … actie!, Jim van Hulst
 • Loopbaaninspiratie bij Rijkswaterstaat, Guurtje van Sloten & Martijn van der Rijt & Rita Antonides
 • Verder kijken dan talent, Miranda van Eenennaam
 • Gewoon doen!, Peter Steenkamer
 • Arcadis bindt en boeit generatie Y, Inge Beckers
 • It’s all in a name, Evert Pruis
 • Businessgericht leren en ontwikkelen, Stephan Obdeijn
 • De trainer als hefboom voor succes, Ria van Dinteren
 • Talent om te trainen?, Monique Frequin-Bekker
 • Vijf trends in leren, Titia van der Ploeg

WETENSCHAP

 • Talent is in the eye of the beholder, Lidewey van der Sluis
 • Cultuurverschijnselen op de werkvloer, Lidewey van der Sluis
 • Focus op kracht, Vincent Deinum & Kitty Schaap
 • Motivatie van respondenten bij organisaties of bedrijfsenquêtes kan positief beïnvloed worden om betere enquêteuitkomsten te verkrijgen, Vanessa Torres van Grinsven

VARIA

 • Kleurendenken in een team, Fer van den Boomen, Jos van Jaarsveld & Nanja Mol
 • Nieuws, Guido van de Wiel
 • Boeken

Talent
December, vijf jaar geleden. Het is een aantal dagen voor Kerst. Mijn kinderen logeren bij opa en oma. Mijn man is voor een korte zakenreis naar Italië en ik heb een aantal dagen vrijgemaakt van werkzaamheden, zodat ik het rijk alleen heb om de laatste hand aan mijn scriptie te leggen en om de eerste uitgave TvOO compleet te maken.

De wereld om mij heen heeft het magische uiterlijk, waarnaar ik mijmerend uit kan zien als ik mij een sfeervol wintertafereel voorstel. Deze dagen zijn sprookjesachtig mooi. De wereld is wit, de omgeving verstild. Urenlang vallen dikke sneeuwvlokken wiegend omlaag en al die tijd kan ik mij, zonder te worden afgeleid, buigen over statistieken, redeneringen en conclusies, die worden afgewisseld met inspirerende bijdragen en e-mailuitwisselingen rondom TvOO, het tijdschrift over Leren, Talent en Werk, dat begin maart haar eerste druk zal kennen.

Drie jaar later heeft TvOO haar plek in opleidingsland reeds geruime tijd verworven. Met een bevlogen redactie maken we ieder kwartaal een professionele uitgave, waarbij ons uitgangspunt het actief stimuleren van groei en ontwikkeling binnen het vakgebied van de hrd’er is. Het is in die periode dat ik zelf een loopbaanstap maak. Ik zoek verdieping in mijn werk als psycholoog en trainer en neem de stap om mij in de komende vier jaar onder te dompelen in de wereld van de psychotherapie, door de studie tot psychotherapeut te gaan volgen. Ik zeg mijn baan op, lever auto, status als senior, een goed salaris en financiële extra’s in en zoek als zelfstandige een passende werkomgeving. Die vind ik in een vrij gevestigde praktijk, waar ik inmiddels twee jaar op bevlogen wijze mijn pad ben vervolgd.

Ik heb geen moment spijt gehad. Integendeel, deze weg bevalt mij bijzonder goed. Het geeft me vrijheid, diepgang en veel voldoening. Het is sinds die tijd dat ook mijn belangstelling steeds meer is verschoven en op een dag realiseer ik mij: het is tijd om TvOO over te dragen.

Het proces van overdracht heeft de tijd gekregen. In de afgelopen maanden heb ik ervaren hoe het nieuwe duo van hoofdredacteurs heel natuurlijk en krachtig haar taken is aangegaan. Veranderingen zijn in gang gezet en vooruitgang markeert de route. Met bijzonder veel vertrouwen – en terugkijkend op een onbetwist inspirerende tijd als hoofdredacteur van dit vernieuwende vakblad – dank ik al die mensen die met passie, oprechtheid en visie hebben gewerkt aan het tijdschrift zoals dit nu voor u ligt. In het bijzonder gaat mijn dank uit naar de redactie van TvOO. Ieder lid heeft zijn of haar specifieke bijdrage geleverd. Stimulerend, kritisch en overtuigd van de kracht van samenwerking.