Theorie en praktijk van leiders in verwaarloosde organisaties

Wat maakt iemand een inspirerende leider? Dat is een veelbesproken vraag. Helaas krijgt de schaduwkant van leiderschap nauwelijks aandacht, terwijl in veel organisaties laissez-faireleiderschap, torenhoge ambities, pestgedrag en bestuurlijk wegkijken juist aan de orde van de dag zijn. Hoog tijd dus voor de vraag: wat maakt iemand een destructieve leider?

Zowel bedoeld als onbedoeld destructief leiderschap speelt een sleutelrol in verwaarloosde organisaties. In deze organisaties regeren wanorde, mismanagement en angst. Het gevolg is een ernstig verlies aan vertrouwen en organisatietrauma.

Eerste Nederlandstalige overzichtswerk
Dit boek is het eerste Nederlandstalige overzichtswerk dat de beschikbare wetenschappelijke kennis over destructief leiderschap samenbrengt. Joost Kampen legt de verwaarlozende praktijken bloot die aan dit verschijnsel ten grondslag liggen. Ook laat hij zien hoe destructief leiderschap voorkomen en geheeld kan worden.

Voor wie
Destructief leiderschap bevat onmisbare kennis en handreikingen uit de praktijk voor bestuurders, managers, HR-specialisten, OR-leden, adviseurs, trainers, docenten en studenten. Een boek over de kenmerken, de gevolgen én de genezing van deze hardnekkige problematiek.

In samenwerking met Boom Uitgevers Amsterdam mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 13 september. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.