Stress, een vervelend beestje waar iedereen weleens last van heeft. De ene kan er goed mee overweg, de andere net iets minder. Deze 8 tips helpen je om jezelf te wapenen tegen stress.

Een nieuwe job, een nieuw huis of een nieuwe auto? Niet alleen de keuzes die je in je leven moet maken, maar ook de veranderingen zorgen voor stress. En daar krijg je bijna dagelijks mee te maken.

Erica Ferguson, een stress management coach uit New York, kent er alles van. Al op jonge leeftijd bouwde ze een mooie carrière uit. Ze veranderde daarna van job en verhuisde van Atlanta naar New York voor haar grote liefde. Nu helpt ze mensen om met die veranderingen, en de bijhorende stress, op een goede manier om te gaan. Haar grote doel: een burn-out voorkomen.

Heb je zelf regelmatig last van stress? Dan kunnen deze tips van Erica Ferguson je ongetwijfeld helpen!

1. Denk altijd positief
Met een negatieve ingesteldheid zal je nooit bereiken wat je wilt, aangezien je er niet helemaal in gelooft. Met een positieve kijk bereik je gegarandeerd een stuk meer.

2. Wees dankbaar voor de mooie momenten
Iedereen heeft weleens een tegenslag, maar daar dagen of weken over blijven treuren, heeft echt geen zin. Hou dus altijd je mooiste momenten in je achterhoofd.

3. Krop je gevoelens niet op
Als je je slecht voelt, of er ligt iets op je maag, praat er dan over. Je emoties durven uiten, lucht op. En onthoud: iedereen heeft weleens een slechte dag dus je zal ongetwijfeld op heel wat begrip kunnen rekenen.

4. Vier elke overwinning, hoe klein die ook is
Zelfs al heb je meer tijd nodig om je doel te bereiken, elke stap is er eentje in de goede richting en daar mag je trots op zijn.

5. Blijf niet hangen in het verleden
Die vervelende ‘wat als?’- vraag vergeet je maar beter. Waardeer wat je nú hebt, dat is wat telt.

6. Sta stevig in je schoenen
Ook al is dit niet altijd even makkelijk, een beetje assertiviteit is nodig om gelukkig te zijn. Denk dus niet altijd in functie van anderen, maar durf ook eens aan jezelf te denken. Er bestaan assertiviteitscursussen…

7. Structuur en routine
Dit zijn dé twee basisingrediënten voor een ontspannen leven.

En last but not least…

8. Durf af en toe om hulp te vragen
Er is niets mis mee om te zeggen dat je het niet alleen kunt, integendeel. Vele handen maken licht werk! (bron: Jobat)