Was ik niet duidelijk dan?

10 lessen in hoe jij als leidinggevende effectief communiceert

Auteur: Bea Aarnoutse en Wendy Eelsing

Als iémand invloed heeft op het werkgeluk van medewerkers, dan is dat wel de direct leidinggevende. De kwaliteit van leidinggeven bepaalt of medewerkers blijven of niet. En leidinggeven is voor 80 procent communiceren.

Veel medewerkers vinden dat de communicatie van hun leidinggevende te wensen overlaat, terwijl leidinggevenden zelf vaak vinden dat ze goed communiceren. Daar zit duidelijk ruimte voor verbetering. Zeker omdat communicatie verweven is in alles wat een leidinggevende doet.

Hoe doe je dat dan, goed communiceren? Hoe kun je verbinden, besluitvaardig zijn, duidelijkheid bieden, bouwen aan vertrouwen, luisteren, inspireren, constructieve feedback geven, diversiteit omarmen, harde noten op een zachte manier kraken en een veilige werkomgeving creeren? Allemaal zaken die te maken hebben met goede communicatie. Daarmee maak je als leidinggevende het verschil.

Dit boek geeft praktische handvatten waarmee jij als leidinggevende van je communicatie een krachtig managementinstrument kunt maken, met:

– De tien belangrijkste lessen uit de praktijk van communiceren en leidinggeven.

– Inzicht in feiten en cijfers.

– Tips en tricks om direct mee aan de slag te gaan.

– Inspirerende praktijkvoorbeelden van ervaren leidinggevenden.