Skill gaps leiden tot een verborgen productiviteitsverlies en zorgen voor een afname van innovatiekracht. In combinatie met een krappe arbeidsmarkt, snel veranderende technologie en regelgeving is dit dé uitdaging voor L&D-professionals. Lees hier hoe skill-based leren en AI jouw organisatie kan helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zitten midden in een skill-gap-crisis. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat 56% van de werknemers wereldwijd niet beschikt over de juiste skills om hun werk goed uit te voeren. En dat heeft een vernietigende impact: skill gaps leiden volgens de Europese Commissie namelijk tot een verborgen productiviteitsverlies van 25% en zorgen voor een afname van innovatiekracht met 52%. In combinatie met een krappe arbeidsmarkt, snel veranderende technologie en regelgeving is dit dé uitdaging voor L&D-professionals. Maar er is gelukkig ook een oplossing: skill-based leren.

Gepersonaliseerde leertrajecten
Skill-based leren was tot voor kort een L&D-aanpak die je niet vaak trof in mkb-organisaties. Het vereiste namelijk flinke investeringen in tijd en middelen, en die zijn niet altijd onbeperkt beschikbaar als het om leren en ontwikkelen gaat. Toch is het dé methode om de huidige skill-gap-crisis te lijf te gaan. Skill-based leren maakt het namelijk mogelijk om gepersonaliseerde leertrajecten samen te stellen die exact inspelen op de skill gaps van medewerkers. Dit zorgt voor een efficiëntere aanpak, meetbare resultaten en vooral beter gekwalificeerde, zelfverzekerde medewerkers.

Wil jij dergelijke resultaten ook in jouw organisatie bereiken? Dan is de tijd van de ‘alles-wat-je-kunt-leren-aanpak’ of een ‘Netflix van leren’ wel voorbij. Geen eindeloze zee van leercontent meer, waarin medewerkers verdrinken in het aanbod, maar heldere, persoonlijke leerroutes gericht op de specifieke skills die nodig zijn om te slagen.

Skill gaps dicht je sneller en beter met AI
Dankzij slim geïntegreerde AI in de nieuwste online leerplatforms, kan je kostenefficiënt aan de slag met skill-based leren. De technologie neemt namelijk heel veel werk uit handen. Zo hoef je niet langer voor iedere individuele medewerker uit te zoeken welke skills hij of zij in de toekomst precies nodig heeft voor zijn of haar functie. (bron: HRpraktijk)