Actueel

Diversiteit en inclusie bij werving belangrijker dan een jaar geleden

ma 29 aug 2022

Om het juiste talent in deze krappe arbeidsmarkt te kunnen vinden, zetten Nederlandse organisaties meer in op een onderscheidende bedrijfscultuur. Zo noemt maar liefst 44% van de ondervraagde HR-specialisten diversiteit en inclusie (D&I) belangrijker dan een jaar terug en vindt een even groot deel soft skills zwaarwegender dan opleiding en werkervaring, zo blijkt uit onderzoek door de Staffing Groep onder 1.088 Nederlandse HR-professionals.

Vooral HR-professionals jonger dan dertig jaar zien het belang van diversiteit, inclusie en soft skills (persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden) binnen hun organisatie toenemen; respectievelijk 51% en 54% procent. Van de 50+'ers geeft respectievelijk 42% en 33% dit aan.

Managing director Sales & MSP bij De Staffing Groep Wouter Waaijenberg: “Inzetten op je zogeheten ‘employer brand’ geeft je organisatie een duidelijk gezicht. Wanneer potentiële werknemers zich daarin herkennen, zullen zij zich eerder bij je aansluiten. Bovendien maakt een match op persoonlijk vlak professioneel samenwerken makkelijker. Zorg daarom voor een authentieke bedrijfscultuur, waarbinnen iedereen zich welkom en gehoord voelt.”

Eisen naar beneden bijgesteld
Verder blijkt uit het onderzoek dat werkgevers hun eisen aan sollicitanten naar beneden bijstellen. De werknemer is duidelijk aan de macht. 35% van de Nederlandse werkgevers heeft in het afgelopen jaar minder geëist van potentiële medewerkers. Ook kwamen 4 op de 10 HR-specialisten in het afgelopen jaar meer tegemoet aan de salariswensen van sollicitanten. (bron: HRpraktijk)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Larinda Bo - zaterdag 3 september 2022

Hoe kan het dat hoogbegaafde hoogopgeleide professionals geen werk vinden wanneer zij geen diploma kunnen overleggen? Dit kán en moet anders! Inzetten op een onderscheidende bedrijfscultuur is top, vergeet de hoogbegaafde kandidaten niet. Het staat niet op hun voorhoofd, het is niet aan hen te zien en niet iedereen bespreekt bij een sollicitatie welke specifieke behoeften hij/zij heeft. Voorlichting over wat hoogbegaafde medewerkers te bieden hebben, wat zij nodig hebben (kaders en ruimte) en hoe dit te organiseren, geeft inzicht. Ik vertel er graag meer over.