Actueel

HRM-studenten Saxion ontwikkelen nieuwe HR-tool

wo 17 aug 2011

Twee Saxion studenten van de opleiding Human Resource Management (HRM) hebben voor hun afstudeerscriptie op 19 mei jl. de HRPraktijk Scriptieprijs ontvangen. Voor hun scriptie ‘Duurzaamheid en HRM’ hebben zij een nieuw HR-instrument ontwikkeld dat bij medewerkers leidt tot een gedragsverandering op het gebied van duurzaamheid.

Studenten Wieske Schilderman en Mieke Haarman hebben op verzoek van de gemeente Dalfsen onderzoek gedaan en adviezen geformuleerd om duurzaamheid een centrale plek te geven in het HRM-beleid. Met het door hen ontwikkelde instrument, Passion 4 future, laten zij zien dat het mogelijk is dat een individu in een organisatie kan aanzetten tot een verandering op het gebied van duurzaamheid. Hierbij is gekozen voor een recente definitie van duurzaamheid, namelijk in de vorm van vier P’s: Prosperity, People, Planet, Person. Met deze vierde P wordt een duidelijk accent gelegd op de individuele verantwoordelijkheid van iedere medewerker in een organisatie.

Juryvoorzitter, Rick de Rijk, directeur Gooiconsult Groep: ‘De jury is van mening dat deze scriptie duidelijke handvatten biedt voor HRM-professionals, een duidelijke link heeft met het thema ‘Het nieuwe werken’ en een heldere visie op de toekomst uitdraagt’.

Met deze prijs willen HRPraktijk en hun partners een platform bieden waar nieuwe Young Professionals zichzelf kunnen voorstellen aan de huidige HR-professional. De scripties werden dit jaar beoordeeld op: relevantie met ‘Het nieuwe werken’, vernieuwend en nieuwswaardig door opvallende onderzoeksresultaten voor het HR-vakgebied.

De tool Passion 4 Future helpt bij medewerkers een gedragsverandering op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Door deze aanpak wordt heel snel duidelijk wie de voortrekkers in een organisatie zijn of kunnen zijn. Het is vooral gericht op de begeleiding van voortrekkers van duurzaamheid die hun ideeën verder verspreiden in de organisatie. De voortrekkers zorgen voor een verandering in de organisatie. Het voordeel dat Passion 4 Future op kan leveren is dat toekomstige leiders zich kunnen ontwikkelen om de problematiek van de toekomst beter onder ogen te zien. Out of the box denken en regie nemen zijn belangrijke zaken waar de organisatie van kan profiteren.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Nog geen reacties geplaatst