Actueel

Leidinggevende en HR-collega geven weinig inspiratie voor ontwikkelen

ma 16 nov 2020

Partners en directe collega’s spelen een grotere rol in het inspireren om te leren, dan de leidinggevende en de HR-collega. Slechts 12% van de werkenden geeft aan het voor hen de leidinggevende is die hen het meest inspireert om te blijven leren.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Opleiding.nl onder ruim 1.100 werkenden. Voor zo goed als geen enkele werkende (1%) is het de HR-collega die deze inspiratie biedt. Verreweg de grootste inspirator zijn de werkenden zelf: 45% geeft aan dat de inspiratie om door te ontwikkelen – dankzij intrinsieke motivatie – uit zichzelf komt.

Bepalende factor in keuze opleiding
Dat de leidinggevende en HR-collega de minder inspirerende partijen zijn, zie je ook terug in het deel van de werkenden dat de keuze voor hun opleiding zou overlaten aan hun leidinggevende of HR-collega. Respectievelijk 14% en 11% van de werkenden zegt dat zij de keuze voor een opleiding of training zou laten bepalen door hen. 62% en 61% geeft aan het niet door de leidinggevende of HR-collega te laten bepalen. (bron: HRpraktijk)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Jan-Hein - donderdag 19 november 2020

De kop zou moeten luiden "Leidinggevende en HR-medewerker niet perse nodig voor inspiratie etc.". Het is hoe je dit wil lezen. Ik bespeur een goede ontwikkeling van de medewerkers op het gebied van eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en persoonlijk leiderschap. Hoezee.