Actueel

Modellenwerk

wo 21 aug 2019

Wat roept dit woord op? Ik vroeg om mij heen, en de meeste reacties gingen over de mannequin die op de catwalk haute couture showt. Een logische associatie.
Ik heb dat nooit gedaan, nooit de ambitie gehad om dat te doen ook. Vroeger vond ik mezelf niet mooi genoeg (wie wel, overigens? meestal kan je pas later terugkijken en zien dat dat wel meeviel). Catwalk en shows lopen, daar had ik ook een oordeel op. Daar hoefde je niet slim voor te zijn vond ik, dacht ik. En aangezien ik graag voor slim werd aangezien, hopend dat dat ook zo was, zou ik niet kiezen voor iets wat mijn eigenwaarde naar beneden zou halen.
Ook hier heeft voortschrijdend inzicht wel wat van dit beeld bijgesteld.

Toch doe ik wel modellenwerk. Huh? jij, Ida? Ja. ik. En met mij trainers, coaches, acteurs in heel veel organisaties in NL, tijdens trainingen, workshops, congressen, seminars, coachingssessies. Ik noem het modellenwerk, maar misschien moet ik het beter formuleren. Ik, we werken met modellen. Ja. Dat klopt meer. We werken met modellen, al zijn dat weer niet de catwalk dames en heren. "Onze" modellen zijn de middelen die in trainingen worden ingezet om mensen bewust te maken. En daar zijn er nogal wat van.

Het woord model staat voor 'voorbeeld'. Het model geeft een voorbeeld van hoe iets zou kunnen zijn. Zoals de mannequin dat op de catwalk en in de modebladen doet, zo doet de maquette dat om een idee te geven van de uiteindelijke uitvoering. In de wiskunde is het een systeem dat de werkelijkheid zo goed mogelijk representeert. Een model staat voor standaard, toonbeeld, voorbeeld.

Tijdens communicatie en gedragstrainingen wordt gewerkt met modellen. Geen modellen die vertellen hoe het moet, maar die inzicht geven in hoe dingen in elkaar zitten en hoe je daar mee om kunt gaan. Er zijn veel verschillende modellen, en in allen komen weer vergelijkbare elementen terug. "Nou, dat is duidelijk ouder-kind, dat werkt voor geen meter" vertelt me dat de Transactionele analyse is gebruikt. O, typisch blauw!" dan weet ik dat ze vanuit het DISC model praten. Bij rood of groen kan het ook gaan over De Roos van Leary. "Boven links, heel concurrerend. Of is het tegen, ik ervaar het als aanvallend" De Roos van Leary laat variaties in gedrag zien. Het staatje hieronder geeft voor mij als actrice meteen wat inzicht in welke soorten gedrag ik kan inzetten als in een training met De Roos wordt gewerkt.

Overigens is de C van de DISC een heel andere C dan die van het ABC model. Staat de C bij DISC voor het correcte en consciëntieuze type , bij ABC staat de C voor Consequenties: wat zijn de gevolgen van gedrag. Het is wel handig om het onderscheid te kennen.

Andere modellen die gebruikt worden zijn Belbin, die 9 teamrollen kent. De rollen vullen elkaar in principe aan en versterken elkaar. Een team waarin alle rollen te herkennen zijn heeft grote kans een sterk team te zijn. En kortgeleden volgde ik een workshop over karakterstructuren. Die geven inzicht in gedrag dat in de vroege jeugd bij gevoelige kinderen is gaan vastzitten in hun systeem, en wat ze tot late leeftijd vast kunnen houden. Het (her)kennen van de structuren en het gedrag dat daarbij hoort levert vaak een schat aan informatie op, waar ik zowel in mijn werk trainer als in mijn bijdrage aan trainingen als actrice op kan reageren en mee kan spelen. Het aanreiken van, en de koppeling kunnen maken met de verschillende gedrags- en communicatiemodellen, geeft de deelnemer de mogelijkheid te ontdekken wat hem of haar past. In het oefenen met een acteur of actrice die goed kennis van de modellen heeft en daardoor adequaat spel kan geven, wordt voor de deelnemer de theorie voelbaar en inzichtelijk: modellenwerk dus.

We werken met modellen. Zonder catwalk. Ze zijn een houvast, een inspiratie, een instrument, een spelingang, geven een kader en inzicht en zoals het gaat met modellen: niet alles is voor iedereen “passend”, dus het blijft een kwestie van maatwerk. Welk model sluit voor jou het meest aan?

 

Ida van de Lagemaat is trainingsactrice en lid van de Nederlandse Vereniging van Trainingsac- teurs. Naast trainingsacteren schrijft ze over haar vak en organiseert met collega’s maandelijks bij- scholingen voor leden van de vereniging. Met haar schrijfsels vraagt ze aandacht voor het vak, de NVvT en het belang van zuivere communicatie.

 

 

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Nog geen reacties geplaatst