Actueel

NOBTRA viert 10 jaar

do 16 mei 2019

Trainer is een vak, een ambacht en soms ook een eenzaam ambacht. Zeker als je ZZP trainer bent. Daar lopen er vele honderden van rond in Nederland. Een van hen was Roos van Leary trainer Bert van Dijk. Precies 10 jaar geleden heeft hij de Nederlandse Orde van Beroeps Trainers, de NOBTRA opgericht. Het begon enthousiast en het is ook altijd bevlogen gebleven. Het ging en gaat om erkenning van Trainers opleidingen, certificering van trainers, onderlinge support, ethische gedragscode en een eigen plek onder de zon.


Een beroepsvereniging die onder andere als doel heeft om deskundige trainers beter zichtbaar te laten zijn. Erkend trainer NOBTRA. Het heeft inmiddels een waarde en deze certificering kan nog veel bredere bekendheid krijgen. Aansluiting bij en erkenning door het veld is goed gelukt. De meeste trainersopleidingen hebben hun trainers opleiding laten erkennen door de NOBTRA. Driehonderd trainers zijn lid, circa tweehonderd op het niveau van erkend trainer NOBTRA en er zijn nog en handvol Master en Registertrainers. Dit laatste is een nieuwe ontwikkeling. Heerlijk zijn de NOBTRA workshop dagen waar veel aangesloten trainers veel collega’s ontmoeten.

Belangrijk is ook de Trainer van het Jaar verkiezing. Hierbij wordt er jaarlijks een top 3 van trainers samengebracht op basis van een thema. Dit jaar wordt het thema, een jong ( in het vak) aanstormend talent in samenwerking met onze erkende opleiders.

Dan volgt via een vaste opzet de toetsing en kunnen we een winnaar bekend maken.

De NOBTRA verjongd, wens van het bestuur voor dit jubileumjaar, kans voor een volgende generatie trainers. Werk genoeg….

Wil je de opleidingen tot trainer leren kennen? Wil je de website actief beheren? Evenementen organiseren? Lekker roeren in social media? Certificering en PE verder ontwikkelen? Nieuwbrief maken? Onze leden portal is net nieuw en website onthulling volgt op ons congres op 21 juni. Zichtbaarheid naar opdrachtgevers vergroten, dat is een leuke marketingklus. Er is budget, er is ervaring, er zijn faciliteiten. Werk en mogelijkheden genoeg. We werken iedere maand of twee weken een dagdeel aan deze projecten. Gewoon hands-on. Er is geld voor een bescheiden onkostenvergoeding. Laat het weten via info@nobtra.nl 

Als je de tienjarige NOBTRA een jubileumcadeau wilt geven, ga er dan drie jaar lang tegenaan. Op 21 juni vieren we het tienjarig bestaan van de NOBTRA met een congres ‘Lang zullen we leren’. Leuk als je komt. Kennis maken kan ook.

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Nog geen reacties geplaatst