Actueel

PwC begint met werken à la carte

do 11 okt 2018

PwC in Groot-Brittannië heeft een plan gelanceerd dat mensen in staat stelt te werken zonder gebonden te zijn aan een fulltime contract en standaard werktijden. Het zogeheten ‘Flexible Talent Network’ biedt nieuwe medewerkers de mogelijkheid om zelf hun ​​werktijden en -patroon te kiezen. Dat kan ook betekenen dat ze slechts enkele maanden per jaar werken. 

De animo is groot: volgens PwC hebben meer dan 2.000 medewerkers zich in de eerste twee weken na lancering geregistreerd. In oktober moet de nieuwe flexibele werkindeling beginnen. De maatregel moet PwC in staat stellen meer mensen aan te trekken, die eerder zouden afvallen. Het initiatief volgt op een intern onderzoek waar uitrolde dat 46% van de mensen prioriteit geeft aan flexibel werken en een goede balans tussen werk en privé bij het kiezen van een baan.

Traditionele werkpatronen
Laura Hinton, HR-chef bij PwC, zegt in Economia: ‘Mensen gaan ervan uit dat ze om te werken bij een groot bedrijf traditionele werkpatronen moeten volgen. We willen duidelijk maken dat dit niet het geval is. Om de beste mensen te werven, erkennen we dat we meer flexibiliteit, verschillende werkopties en een weg terug moeten bieden voor diegenen die hun loopbaan opnieuw willen beginnen.’ Mantelzorg, parttime werken voor extra inkomen, reisplannen, niet elk seizoen willen werken: het zijn volgens haar allemaal redenen waarom mensen hun werktijden – en periodes zelf willen bepalen.

Vaardigheden, geen functies
Om een goede bezetting dan alsnog mogelijk te maken, wil PwC voortaan kijken naar vaardigheden in plaats van specifieke functies. Het bedrijf koppelt vervolgens mensen aan de relevante projecten waaraan het werkt.

Het kantoor zoekt, net zoals in Nederland, op dit moment vooral gekwalificeerde accountants die tijdens audits permanente teams ondersteunen tijdens piekperiodes. De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen wel af van de persoonlijke keus. Alleen Flexibele Talent Network-deelnemers die minimaal 20 uur per week werken, komen in aanmerking om deel te nemen aan de pensioenregeling, de flexibele uitkeringsregeling en andere emolumenten.

Bron: HRPraktijk.nl


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Nog geen reacties geplaatst