Actueel

Weggeefactie: Communicatie-intelligentie

wo 01 sep 2021

Mensen verschillen in hoe ze communiceren. Het krijgen van inzicht in de verschillende communicatiestijlen die er zijn en die je zelf hanteert, levert winst op in zowel persoonlijke als professionele relaties.

Communicatie-intelligentie gaat over de mix van zeven communicatiestijlen.
In het boek wordt een communicatiestijl een taal genoemd: welke communicatietaal gebruik je? Filters zijn daarbij heel belangrijk. Wat zie je (neem je wel en niet waar)?
En waar heb je behoefte aan in de omgang met anderen? Start je communicatie vanuit het denken of voelen, of handel je meteen? Waar ben je echt goed in en waar loop je warm voor?

Dit boek is gebaseerd op het in de VS door Fred en Anne Kendall ontwikkelde instrument 7 Life Languages. Het wordt veel door coaches gebruikt en helpt niet alleen om je eigen communicatie beter te begrijpen, ook biedt het je volop inzicht in die van de mensen om je heen. En daar heb je plezier van in je werk, in teams, als leidinggevende en in alle relaties met vrienden en familie.

Ervaringen:
‘Het mooie van de Life Languages is dat ik als leidinggevende in staat ben om met mijn teamleden mee te bewegen. Ik kan ineens veel meer contact maken. Dat is pure winst.’

‘Als managementteam hebben we een grote stap gezet met de Life Languages. We zijn ons veel bewuster van ons handelen en het effect daarvan. Omdat we elkaars talen weten, begrijpen we elkaar beter en kunnen we elkaar aanspreken. Zonder de Life Languages hadden we dit minder goed gekund.’

‘Door inzicht in de verschillende communicatiestijlen ben ik zekerder geworden in mijn contact met anderen.’

 

In samenwerking met Mediawerf Uitgevers mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven.
Deze weggeefactie loopt tot en met 15 september. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Miriam Rijvers - maandag 6 september 2021

Leuke actie!....zeer geïnteresseerd in dit boek.

Joss van Bakkum - vrijdag 3 september 2021

Dit boek kan me helpen om beter te begrijpen hoe ik zelf overkom en al of niet aansluit bij de ander. Tevens kan ik ook beter begrijpen wat de ander werkelijk bedoelt.

Marleen - donderdag 2 september 2021

In sociaal werk is het nodig verschillende communicatie stijlen te benutten. Echter, hier wordt in opleidingen nog weinig aandachtig aan gegeven

Tessa Geudens - donderdag 2 september 2021

Verbindend communiceren blijft een boeiende materie waar ik mij graag in vast bijt om mezelf en anderen beter te begrijpen en te functioneren.

Irma - donderdag 2 september 2021

Mooi boek dat ik kan gebruiken in mijn vak als adviseur op het snijvlak van coaching en communicatie!

Ingeloes - donderdag 2 september 2021

Mooi instrument

Ine Neven - donderdag 2 september 2021

Bewust zijn van/over het hele spectrum van communicatiestijlen en bewust (doelgericht) communiceren zijn de belangrijkste vaardigheden van een coach

Anne de Munck - donderdag 2 september 2021

Dit boek lijkt me niet alleen handig op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven. Door je eigen communicatie en die van anderen beter te begrijpen kan je samen verder komen. Hoe mooi is het als je nog meer af weet van alles wat men in hun communicatie verwerkt? En alles wat jij in je eigen communicatie verwerkt? Ik ben nieuwsgierig!

slane - donderdag 2 september 2021

Graag doe ik mee met de weggeefactie.