Actueel

Weggeefactie: Het enneagram in organisaties

Beter inzicht in jezelf en anderen

di 13 feb 2018

Organisaties worden platter en teams zelfsturender, terwijl veranderingen zich van alle kanten aandienen. Inzicht in jezelf en anderen is hierdoor belangrijker dan ooit. Het enneagram is een beproefd model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kunt communiceren, bewuster kunt leidinggeven en met teams betere resultaten kunt boeken.

De theorie van het enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type bedient zich van een specifieke strategie die tot succes leidt, maar ook belemmeringen met zich meebrengt. Inzicht in je type helpt je eigen drijfveren beter te doorgronden en zorgt dat je doelen makkelijker kunt bereiken.

Het enneagram biedt veel aanknopingspunten bij (team)coaching, talentonwikkeling en organisatieverandering. In dit boek wordt je wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk. 

Nadat auteur Oscar David in 1993 het enneagram leerde kennen, introduceerde hij het bij een groot aantal Nederlandse organisaties. Dit boek staat vol met praktijkervaringen van managers en professionals met wie hij de afgelopen decennia heeft gewerkt. Het enneagram in organisaties is de geactualiseerde herdruk van de bestseller Het enneagram in management (ruim 10.000 exemplaren verkocht). 

In samenwerking met Uitgeverij Mediawerf mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 27 februari. Winnaars worden woensdag 28 februari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Esther Rutte - dinsdag 20 februari 2018

Kees Puijk - dinsdag 20 februari 2018

Interessant boek. Leuk als verjaardagscadeau ???? Als organisatie zijn wij de verandering aan het maken om minder naar binnen en meer naar buiten te kijken. Benieuwd naar de nieuwe inzichten die het boek kan brengen.

Sandra van de Pol - maandag 19 februari 2018

Precies naar waar ik op zoek ben. Al veel boeken over het Enneagram verslonden, maar nog geen geschikt exemplaar gevonden die de link maakt naar de organisatie. Ik ben heel benieuwd en ding graag mee in de loting.

Irma Kroes - zondag 18 februari 2018

Ik zit momenteel in een loopbaancoachtraject waarbij ook gebruik is gemaakt van enneagram. Ik vind het erg nuttig en heel erg interessant om vanuit het enneagram inzicht te krijgen in je talenten en je overlevingsmechanismen (en valkuilen). Dit boek is een aanvulling op mijn eigen zoektocht!

Francien van Uden - zaterdag 17 februari 2018

Ik ben manager bij de weekend academie, een organisatie die jongeren en hun ouders in de buitenschoolse situatie activiteiten biedt gericht op empowerment en een succesvolle toekomst. Momenteel zijn we ons organisatiemodel onder de loep aanhet nemen, en we komen elkaar tegen in het MT (3 pers) . Mogelijk dat dit boek wat helderheid kan scheppen in de verschillende stijlen.

Daniëlle Lewis - vrijdag 16 februari 2018

Ik ben hier wel heel erg benieuwd naar. Hoor er al jaren over maar tot nu toe niet aan toegekomen om me er in te verdiepen. Er is zo ontzettend veel om in te verdiepen of te leren. Dus leuk als ik het boek heb en er kennis mee maak. Dat helpt me om niet steeds 'oh, dat wil ik ook nog lezen' te doen :-)

Huub van Osch - vrijdag 16 februari 2018

prima om het vanuit dit oogpunt te benaderen en in te zetten. Ik zal dankbaar gebruik maken van het boek en het gaan delen met mijn collega's.

Leonore Schrijvers - vrijdag 16 februari 2018

Erg nuttig voor teamsessies en ook coaching lijkt me. Ben benieuwd!

A. Pakkert - vrijdag 16 februari 2018

Veel en vaak over het enneagram gehoord en ik zou er graag mijn toolkit mee willen uitbreiden om coachees te helpen zichzelf beter te leren kennen.

Petra Overmars - donderdag 15 februari 2018

Op dit moment begeleid ik een onderwijs team die samen een omslag moet maken. Dit boek kan ik goed gebruiken om kwaliteiten en drijfveren in beeld te brengen en mijn werkvormen aan te laten sluiten bij wat zij nodig hebben als team en individu om vanuit verbinding samen te werken werken aan onderwijs doelen.

J.J. van Zeumeren - donderdag 15 februari 2018

Lijkt me een zeer interessant boek dat ik erg goed in onze platte organisatie kan implementeren !!

Mieke Kramer - donderdag 15 februari 2018

O ja, bekend van mijn vorige baan. Zinvol om in de huidige situatie te gebruiken.

Petra de Bruin - donderdag 15 februari 2018

Lijkt mij een super boek!

Johan ter Haar - donderdag 15 februari 2018

Goed om te lezen om de mensen in mijn nieuwe organisatie te doorgronden.

Carl Callewaert - donderdag 15 februari 2018

alhoewel ik een natuurlijke afkeer heb van hokjesdenken ben ik toch benieuwd wat dit model te bieden heeft, waarbij ik mezelf het gevoel geef niet in hokjes te denken ;-)

Wim Kokx - donderdag 15 februari 2018

Enneagrammen gericht op kernkwaliteiten heb ik eerder met veel interesse gelezen. Deze insteek vind ik ook bijzonder prikkelend om tot me te nemen.

Hendrik Jan Dekker - donderdag 15 februari 2018

Ik werk veel met het Enneagram en relaties. Ben benieuwd welke invalshoek er t.a.v. teams gekozen wordt!

Helmi Hammann-Kortekaas - donderdag 15 februari 2018

Mooi, goed inzicht in de mensen van je team - en jezelf.

Agatha Andela - donderdag 15 februari 2018

Een heel interessant boek voor iemand die midden in de organisatieverandering naar meer zelfsturende teams zit! Ik ben benieuwd wat dit in mijn team kan opleveren..

Sjaak Schoemans - donderdag 15 februari 2018

Ben zelf een grote fan van de diverse toepassingsmogelijkheden van het Enneagram

Sandra Bekmann - donderdag 15 februari 2018

Ik ben bekend met het enneagram op individueel niveau, maar heel nieuwsgierig naar het boek over enneagram in organisaties. Ik hoop dat ik tot 1 van de gelukkigen behoor!

Violette Brand - donderdag 15 februari 2018

Lang geleden zelf veel gehad aan mijn enneagram test. Dit boek winnen = kennis opfrissen en meer leren over de toepassing in organisaties, leuk!

reina abbink - donderdag 15 februari 2018

Dag, Mocht ik het winnen, gewoonweg super! Bedankt alvast voor het aanbod. Reina

A.ter Voort - donderdag 15 februari 2018

Ik ben nu veel bezig met zelforganiserende teams. Dit boek zou een mooie studie zijn op de keuze voor een model van persoonlijkheidsbeschrijvingen én zou tevens een mooi verjaardagskado zijn (28 feb ;-)!

Christa van Dieren - donderdag 15 februari 2018

Interessant onderwerp, boeiend om te lezen hoe enneagram in organisaties kan worden toegepast, ik doe graag mee met de winactie!

I. Hullen-Zaat - donderdag 15 februari 2018

Ik zou graag voor dit gratis boek in aanmerking komen zowel voor inzicht in mijzelf in de organisatie als ook of dit voor teams te gebruiken is in onze leergang Teamcoaching.

Erna Oosterbroek-Hoven - donderdag 15 februari 2018

Leuk om deze kennis weer op te frissen!

Herman Heemskerk - donderdag 15 februari 2018

Ik ben al jaren met het enneagram bezig op individueel niveau en ben razend nieuwsgierig of en hoe het effectief is tie te passen op organisatieniveau, in het bijzonder bij het inrichten van veranderingsprocessen!

Carla Stoop - donderdag 15 februari 2018

Nieuwsgierig naar de inhoud op toepassingsgebied (team) coaching. Ben bekend met het Enneagram, maar wil heel graag meer over de toepassing lezen en leren. Hoop zo dat ik een boek mag winnen.

John Tressel - donderdag 15 februari 2018

Ben geïnteresseerd in de methodische mogelijkheden van het enneagram bij het coachen van medewerkers.

Wendy - donderdag 15 februari 2018

Zeer benieuwd tot welk type ik behoor en daardoor nog beter kan sturen in de organisatie.

Ton van Goor - donderdag 15 februari 2018

Lijkt me apart en interessant. Juist ook er 'n recensie aan te wijden! Ton, redacteur

Hans Sevenhoven - donderdag 15 februari 2018

Ik heb er zin in om het enneagram nog beter met managers en professionals in organisaties te gaan benutten.