Actueel

Weggeefactie: Hoelang ben jij nog houdbaar?

wo 23 aug 2017

Duurzame inzetbaarheid is al jaren een thema op de agenda's van congressen, de overheid, in bedrijven en ook in het nieuws. Er worden vele beleidsadviezen over gegeven. Al die mooie beleidsadviezen worden pas waardevol als de medewerkers en leidinggevenden goede ontwikkelingsgesprekken met elkaar leren voeren. Daar moet het gebeuren. Gesprekken die leiden tot praktisch uitvoerbare acties die bijdragen aan de ontwikkeling van de medewerkers en daardoor van de organisatie als geheel. Want het voortbestaan van de organisatie hangt af van het optimaal benutten van de talenten van de medewerkers. Het schip is nog steeds zo sterk als zijn bemanning.

Duurzame inzetbaarheid binnen handbereik
Dit boek richt zich dan ook tot leidinggevenden én medewerkers. Het toont het belang van duurzame inzetbaarheid in een wereld die steeds sneller verandert, en geeft bovendien praktische tips en ideeën waarmee duurzame inzetbaarheid binnen handbereik komt. De kern van duurzame inzetbaarheid in organisaties is het gesprek tussen medewerker en leidinggevende.

Hoe voer je zo'n gesprek? Wat kan en mag er allemaal besproken worden? Hoe bereid je je voor? Hoe krijg je inzicht in je eigen ontwikkeling? En wat vraagt en levert de organisatie? Het gaat om samen zorgen dat talent duurzaam inzetbaar wordt en blijft.

In samenwerking met Uitgeverij Thema mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 5 september. Winnaars worden woensdag 6 september per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Brian Aloi - dinsdag 5 september 2017

Interessant

Wim ten Vaarwerk - dinsdag 29 augustus 2017

Kijk over je eigen grenzen en bereik de wereld van anderen

Sandra - dinsdag 29 augustus 2017

Interessant

Justus van der Feen - maandag 28 augustus 2017

Een interessant boek lijkt me over een thema wat me al lang bezighoudt. Ik werk bij een Hogeschool en richt me op professionalisering en ontwikkeling van zorgprofessionals. Te vaak nog merk ik hier in het noorden van het land een afwachtende houding. Zit zelf aan het stuur van je loopbaan. Dit boek geeft me vast handvatten om het onderwerp DI aan te kaarten bij HR- en opleidingsprofessionals. Met groet, Justus van der Feen

Elsbeth van der Hurk - maandag 28 augustus 2017

...

Miriam Achterberg - maandag 28 augustus 2017

De focus ligt bij ons inderdaad op "hoe zorg je dat je bij blijft in deze tijd van ontwikkelingen". Welke kwaliteiten heb je en hoe zorg je ervoor dat de organisatie daar optimaal van kan renderen? Je kan niet meer alles weten. Maar zo'n gesprek voeren blijkt voor veel lg's toch nog lastig. Nieuwe inzichten en tips om dit bespreekbaar te maken....erg welkom!

Herman Heemskerk - vrijdag 25 augustus 2017

Volgens mij nog een hele kanteling voor beide gesprekspartners om van het functioneringsgesprek, dat de medewerker vaak beleeft als be/veroordelingsgesprek, te komen naar de vraag wat de medewerker wil en nodig heeft om duurzaam inzetbaar te zijn. Ben benieuwd of het boek daar handvatten voor biedt!

Petra van Hall - vrijdag 25 augustus 2017

Altijd op zoek naar nieuwe inzichten om 'houdbaar' te blijven :)

Léonie Osse - vrijdag 25 augustus 2017

Ik ga starten met een opleiding Human Development: dat is een onderwerp wat daar ook uitgebreid aan de orde zal komen. Dit boek is heel bruikbaar voor mijn studie. Daarnaast ben ik 55+ en ben ik persoonlijk zeer geïnteresseerd hoe ik duurzaam inzetbaar kan blijven!

Bianca - donderdag 24 augustus 2017

Mijn houdbaarheidsdatum ligt rond 2037.

G - donderdag 24 augustus 2017

Leuk als voorbereiding op mijn functioneringsgesprek!

Folko Jan Wijnholds - donderdag 24 augustus 2017

In mijn heb ik dagelijks te maken met het thema duurzame inzetbaarheid.

HOENuverder - donderdag 24 augustus 2017

zoo actueel

Mariska - donderdag 24 augustus 2017

Heel graag!!

Theo Schoutsen - donderdag 24 augustus 2017

Cruciaal voor duurzame inzetbaarheid is intrinsieke motivatie, zorgen dat vitaliteit leuk is en blijft, het ondersteunen van veerkracht. Vitaliteit draait om vaardigheden. Help deze vaardigheden blijvend te ontwikkelen.

Juliette Hollen - donderdag 24 augustus 2017

Benieuwd welke nieuwe inzichten het boek mij zal brengen.

K.fokker - donderdag 24 augustus 2017

Een belangrijk thema in mijn werkomgeving; het onderwijs. In begeleidingsgesprekken met medewerkers komt dit onderwerp regelmatig aan de orde. Ik wil er dan ook graag meer over lezen.

Heleen Guijt - donderdag 24 augustus 2017

zeker, duurzaamheid, maar ook met oog voor tijdelijkheid en plaatsmaken voor nieuwe impulsen.

Marjan - donderdag 24 augustus 2017

THT en UHD: een leven lang leren en werken!

Judith Kruize - donderdag 24 augustus 2017

Ik ben zeer benieuwd, als coach betrokken bij dit thema .

Jolanda - donderdag 24 augustus 2017

Een thema waar ik zelf ook steeds meer mee bezig ben... Ben benieuwd!

Frans - donderdag 24 augustus 2017

Helemaal mee eens:Voer het gesprek, dat is de kern. Heb je geen nieuw beleid of extra HR-instrumenten voor nodig.

Ruud van Eeuwijk - donderdag 24 augustus 2017

Boeiend onderwerp

Wil Houtzager - donderdag 24 augustus 2017

Ben erg benieuwd naar de inhoud. Het gesprek tussen leidinggevende en medewerker wordt als centrale bouwsteen genoemd. Dat lijkt uit te gaan van de klassieke organisatievorm en werkwijzen. Teams worden steeds meer de norm als bouwsteen van organiseren. Daarbinnen krijgt duurzame inzetbaarheid een andere dynamiek en zal anders tot stand komen. Leidinggevenden zullen daar een veel minder prominente rol in spelen.

Michel Blessing - donderdag 24 augustus 2017

Als leidinggevende vind ik het belangrijk te weten welke ambities medewerkers hebben en wat hun toekomstperspectief is. Zelf ben ik bijna 64 en nog lang niet klaar om mensen te helpen een mooie toekomst (werk èn privé) voor zichzelf op te bouwen. Ik ben nog wel even houdbaar!

Nicoline van Middendorp - donderdag 24 augustus 2017

Vanuit mijn vak (hrd-adviseur) vind ik dit onderwerp heel belangrijk. Vooral medewerkers van 45 of ouder geven vaak aan genoeg geleerd te hebben, etc. Ik ben van mening dat duurzame inzetbaarheid altijd belangrijk is. Je hele leven lang. Ik mis alleen soms de juiste tips en trucs.

J.v.d.Pol - donderdag 24 augustus 2017

geen