Actueel

Weggeefactie: In het echt ben ik veel leuker

Online impact realiseren door breinkennis toe te passen

wo 19 mei 2021

Dit praktische boek rondom online trainen is geschreven door en voor mensen die hun opleidingen en trainingen vooral online moeten (vorm)geven. Het geven van een online training of presentatie is toch net iets anders dan voor een groep staan. Hoe houd je de aandacht van je deelnemers vast? Hoe zorg je, ook online voor een veilige en open leeromgeving? En hoe zorgen we ervoor dat het geleerde blijft plakken?

Aan de hand van 5 grote breinprincipes in leren beschrijven Ria Van Dinteren en Katelijn Nijsmans de do’s en don’ts van online trainen. Per principe kom je meer te weten over de neurowetenschap achter online leren en hoe je daar online rekening mee kan houden. In elk hoofdstuk kun je handige templates en checklists vinden in de vorm van een EHBO-kit – een Eerste Hulp Bij Online. In het echt ben ik veel leuker, is niet alleen de titel van dit boek maar was tot voor kort ook onze filosofie. Immers in je brein werkt het zo dat we beter onthouden als we ergens een emotionele band mee ervaren. Dus iemand zien en ervaren werkt heel goed voor ons geheugen. Desalniettemin zijn ook wij erachter gekomen dat de kennis die wij hebben over het brein ook toegepast kunnen worden op online. Het is het boek wat wij graag hadden willen hebben bij de start van de coronacrisis! En waarvan wij hopen dat jullie lezers er heel veel aan hebben.

 

Katelijn Nijsmans is neuropsycholoog en managing partner van het opleiding- en onderzoeksbureau The Tipping Point.
Ria van Dinteren is organisatieadviseur, onderwijskundige en past breinkennis toe in haar werk.

 

Wij geven vijf exemplaren van dit boek weg. Deze weggeefactie loopt tot en met 3 juni 2021. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

ingeborg van meggelen - donderdag 27 mei 2021

Bij werken voor elkaar , een stichting die zich inzet voor 50 plussers die op zoek zijn naar een baan, zijn we sinds Corona van offline naar online webinars faciliteren gegaan. Dat gaat ons best goed af met tussen 5-10 webinars per week, maar er is nog ruimte om beter in te spelen op hoe mensen online beter kunnen leren en hoe wij beter kunnen faciliteren daarin. Daarom hoop ik dat wij een exemplaar krijgen die we met elkaar door kunnen werken om ons te verbeteren. En komen jullie dan dat webinar hiervoor faciliteren? zoals ik hieronder al schreef, maar misschien neit zo duidelijk nog was. Gr ingeborg

Miek D'argent - dinsdag 25 mei 2021

Ik heb me zelden zo klein gevoeld als het voorbije jaar. Was deze titel eerder bekend, ik had hem vaak geciteerd!

Linda Waasdorp - dinsdag 25 mei 2021

heel benieuwd naar de tips!

Ingeborg - vrijdag 21 mei 2021

Komen jullie een webinar hierover geven zodat we zelf kunnen ervaren of jullie in t echt leuker zijn? Wil je echte Ria nu opstaan ? Gr Ingeborg

Karin van der Aa - vrijdag 21 mei 2021

Ik geef het liefst mijn presentatie 'in het echt'. Niet alleen omdat ik dan 'veel leuker' ben, maar ook omdat ik opzie tegen de omslag naar online. Misschien kan jullie boek mij over de streep helpen!

michel clerinx - vrijdag 21 mei 2021

De titel trekt me naar dit boek: het lijkt me al een voorbeeld van waar het over zou kunnen gaan: creatief en onomwonden prikkelen op universele gevoeligheden. Ben benieuwd!

Anja van Vlerken - donderdag 20 mei 2021

De titel van de weggeefactie klopt helemaal: in het echt ben ik veeeeeel leuker! :)

Hannie van der Heijden - donderdag 20 mei 2021

Weggeefboek In het echt...

C.L. Boogerd-Hoffman - donderdag 20 mei 2021

"In het echt ben ik veel leuker", een geweldige ondersteuning voor het on-line lesgeven. On-line lesgeven in Corona-tijd voelde als een struggle. Zelf do- en don'ts te ontdekken wat nu echt werkt en waar dat op gebaseerd was: toeval, een eigen ontwikkeling in zienswijze of aanpak? Bleek het herhaalbaar, of juist niet? Wat kon er beter , kon ik beter? Zo fijn dat er achtergrond info te krijgen is, met zelfs een EHBO-kit erbij! "In het echt ben ik veel leuker", ook voor in de toekomst wanneer on-line lesgeven onderdeel wordt binnen het onderwijsprogramma.

Eva Booms - donderdag 20 mei 2021

Door schade en schande wijs geworden in Coronatijden. Heel benieuwd naar deze invalshoek. Ik ben ook fan van de titel! :-)

Welmoed de Graaf - donderdag 20 mei 2021

Inmiddels heb ik veel ervaring in het online trainen. Ik vind de invalshoek vanuit de neurowetenschap wel een hele mooie aanvulling, ik lees hier graag meer over.