Actueel

Weggeefactie: Kanker! Ik heb er mijn buik vol van!

di 17 okt 2017

'Schreeuwend van woede zit ik in de auto naar huis. De tranen rollen over mijn wangen. Ik ben zo boos! Waarom ik, waarom nu, waarom wij weer? Jankend lees ik mijn man de informatie voor die ik op mijn telefoon gevonden heb over ''Pseudomyxoma Peritonei''. Deze woorden had de gynaecoloog zojuist op een briefje geschreven en door deze woorden staat ons leven in één klap op zijn kop!'

Kanker! Ik heb er m'n buik vol van! is geschreven door Sylvia Bastiaan-Trinthamer. Zij krijgt op 34-jarige leeftijd te horen dat ze een zeer zeldzame vorm heeft van buikvlieskanker. Haar leven als jonge moeder van twee dochters, met een drukke baan als hr-adviseur, komt in één klap tot stilstand. Voor haar werk heeft ze meerdere langdurig zieken begeleid en nu zit ze zelf aan de andere kant van de tafel.

In haar boek beschrijft ze haar eigen ziekteperiode en benoemt ze wat van essentieel belang is om - als werkgever en werknemer - tijdens de verzuimperiode bij elkaar betrokken te blijven. Haar ervaringsverhaal is aangevuld met een hoofdstuk speciaal voor de hr-professional binnen bedrijven en organisaties: 'De meerwaarde van Human Resource Management bij verzuim door kanker'.

In samenwerking met Uitgeverij De Graaff mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 31 oktober. Winnaars worden woensdag 1 november per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Ina Vogel - maandag 23 oktober 2017

Het lijkt wel of er steeds meer jonge mensen getroffen worden door kanker. Wat is daar de oorzaak toch van!

Christel zwenmer - vrijdag 20 oktober 2017

Wauw, een boek naar mijn ❤ ik ben op dit moment aan het reintegreren na jaar van afwezigheid op mijn werk. Ik ben herstellende van borstkanker. Na wat verplichtte momenten van contact met leidinggevende vraag ik mij echt af wat de rol van hr tijdens mijn ziek zijn had kunnen zijn. Zelf heb ik alle contact richting collega's onderhouden. Dit boek wil ik heel graag lezen en meenemen naar mijn werkgever: een provincie.

Marcel Houtzager - donderdag 19 oktober 2017

Ik heb Sylvia 6 maanden leren kennen. Omdat zij een sterke vrolijke fanatieke vrouw is heb ik een Klik met haar. Daarom heb ik gevraagd of zij mij wil coachen. Nooit gemerkt, nooit gedacht aan wat zij heeft mee gemaakt. Na het uitkomen van haar boek gehoord wat zij heeft mee gemaakt. Kippenvel wat is zij stekt. Respect. Ik ben 53 jaar oud. Ik lees eigenlijk nooit. Koop nooit boeken, maar dit boek wil ik wel lezen

anne van put - donderdag 19 oktober 2017

zo erkenbaar... HR kan beter!

Yvonen van Houdt - donderdag 19 oktober 2017

Goed artikel en bruikbaar voor mij als verlies en rouwtherapeut

Henny van den Berg - donderdag 19 oktober 2017

Vol belangstelling!! Ik werk als therapeut en docent drama met patiënten van een patiëntenvereniging die met deze vraagstukken te maken hebben.

annet Lucassen - donderdag 19 oktober 2017

Wat een aanwinst zowel voor als persoonlijke ervarings deskundige en ook vanuit de werkgevers rol. Ik kijk er stiekem naar uit!

Marijke Fokker - donderdag 19 oktober 2017

Ook ik ben HRM-Adviseur geweest op het moment dat ik te horen kreeg dat ik (blaas-)kanker had. Alleen de mededeling op zich al zet je wereld op zijn kop. Dan weet je nog niet eens hoe erg het is en of je wel of niet kan genezen etc. Het heeft zo ontzettend veel impact op jouw leven en dat van je partner en/of gezin. Je bent alleen nog maar daar mee bezig. Hoe lief en bezorgd alle reacties om je heen ook zijn, ook van de werkgeverskant, je moet het alleen opknappen. Het gaat over jouw lijf en wat het met je doet. Als je langere tijd wegblijft van je werk, krijgt de werkgever daar 'last' van. Ook is het moeilijk voor een werkgever zich te verplaatsen in jouw wereld. er zijn twee belangen. Hoe erg het ook is voor de werknemer, de werkgever moet door, ook logisch. De werknemer heeft soms veel meer 'tijd nodig' om te herstellen, niet alleen fysiek, maar ook psychisch dan wenselijk voor een werkgever is. ook moet de werkgever allerlei nare maatregelen treffen, korting op salaris, re-integratiegesprekken, iets waar je als zieke werknemer helemaal niet op zit wachten, nog meer narigheid! Niet iedere kan dit soort lastige gesprekken goed voeren, dat wordt nog wel eens vergeten, ook bij HRM zelf. Zeker iets om bij stil te staan!