Actueel

Weggeefactie: Over het Schone

di 16 feb 2021

Het Schone... we kennen het allemaal, we kunnen het niet pakken, moeilijk onder woorden brengen, maar als het er is dan weet je dat door te voelen. Zoals het Ware in je hoofd zit met soms krakende puzzels, redeneringen en overwegingen. Zoals het Goede in je hart zit waardoor je je een beter mens voelt als je het Goede doet. Zo zit het Schone in je ademhaling en in je buik. Ondanks dat over het Ware en het Goede veel gesproken en gepubliceerd wordt, regeert de onmacht op vele plaatsen in onze postmoderne, neoliberale samenleving met haar grote maatschappelijke, economische en ecologisch moeilijk op te lossen vraagstukken. Organisaties opereren in een samenleving waarin veel lelijks en veel leed is, en organiseren dit zelf ook. Niet omdat iemand dat zo wil, maar omdat het een gevolg is van de gemaakte keuzes en van ons handelen.

In dit boek staan we stil bij het Schone. Is het Schone het nieuwe goud? Is het een deel van een oplossing of antwoord op de hedendaagse problemen en vraagstukken in organisaties? Wat is het unieke ervan? Is alleen het Schone voldoende? Is het überhaupt maakbaar?

Jesse Segers en Marguerithe de Man zijn op zoek gegaan naar het Schone en met een flinke groep auteurs tot 32 bespiegelingen over het Schone gekomen. Om het Schone een bewustere plek te geven in de praktijk.

In samenwerking met Mediawerf uitgevers mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven.
Deze weggeefactie loopt tot en met 2 maart 2021. Winnaars worden woensdag 3 maart per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Merete Gerhards - dinsdag 23 februari 2021

Het schone zit voor mij ook in stilstaan en bewustzijn van alles wat er is, een gevoel van verbondenheid met alles en iedereen

Nancy Venhorst - dinsdag 23 februari 2021

Ben benieuwd naar de inhoud

Mieke Loomans - vrijdag 19 februari 2021

Ja, wat is dat? Vervuld worden van iets en daardoor als op handen gedragen Benieuwd naar dit boek.

Anton Boels - vrijdag 19 februari 2021

Lijkt mij prachtig boek qua inhoud

Liek Kenkel - donderdag 18 februari 2021

Ik ben wel erg toe aan wat van Het Schone!

M. - donderdag 18 februari 2021

Meestal geen woorden voor het Schone ... omdat geen enkel woord het in mijn beleving helemaal kan bevatten en omvatten.. Daarom érg benieuwd naar dit boek!

Marjan den Hartog - donderdag 18 februari 2021

Meegesleurd door het alledaagse leven vergeet ik stil te staan bij de pure schoonheid in vaak kleine dingen, maar dan ineens raakt mij iets diep en beneemt het mij de adem

Nelly - donderdag 18 februari 2021

...intrigerend...

Nelly - donderdag 18 februari 2021

... intrigerend...

Henning Zorn - donderdag 18 februari 2021

Mooi, dat hier aandacht aan wordt besteed. Schoonheid is een centrale waarde van het leven.

Simone van Steekelenburg - donderdag 18 februari 2021

Soms vergeet ik dat ik ademnood heb dan doezel ik in ledigheid dan is er dat zuchtje wind ah, oh, hmm en ben ik vervuld van de schoonheid in de lucht